BONO
16.09.14
Picasso Administration og BONO møtte 9. september representanter for norske myndigheter for å diskutere den videre skjebnen til Picassos verk "Fiskerne" og "Måken" i Y-blokka.

12.09.14
BONO har levert svar til Kulturdepartementets høring om endringer i åndsverkloven.

Aktuelt


20.11.15
WALLPART.COM – BONO ADVARER MOT Å BESØKE DENNE NETTSIDEN!

BONO har den senere tiden mottatt henvendelser fra våre medlemmer vedrørende nettsiden Wallpart.com.

Henvendelsene vi har fått har gått på lovligheten av at man på nettsiden kan foreta søk på kunstnere og tilsynelatende få kjøpt høyoppløselige bilder – uten kunstnernes samtykke.

Det følger av åndsverkloven at verken Wallpart eller andre aktører fritt kan laste opp eller trykke for salg eksemplarer av fotografier uten tillatelse fra kunstneren.

Etter å ha sjekket denne tjenesten nærmere, samt vært i dialog med våre søsterorganisasjoner som også har fått tilsvarende henvendelser, viser det seg imidlertid at tjenesten ikke selger bilder, men at den er en såkalt phishing side. Det innebærer at dersom du besøker denne nettsiden eller oppgir kontaktinformasjon i håp om å få fjernet dine verk fra nettsiden, kan du risikere at datamaskinen din blir angrepet. BONO advarer alle mot å besøke denne useriøse nettsiden.

BONO vil fortsette dialogen med våre søsterorganisasjoner om denne tjenesten som trolig er basert i Russland eller Ukraina og vil se på muligheten for å få stengt den ned.

For mer informasjon, se her:
- Nyttig informasjon om den ulovlige nettside Wallpart.comWallpart.com - ulovlig phishing nettside"

< Tilbake    |    Aktuelt arkiv